Îți dorești o cana de cafea buna? Atunci alege o cafea de calitate și depoziteaz-o în condiții optime pentru a-i păstra prospețimea și aroma.
Păstrați cafeaua închisă ermetic și rece
Una din cele mai bune metode de a păstra aroma de cafea proaspat prăjită cât mai mult timp este de a depozita cafeaua într-o punga sau un borcan opac, ce se pot închide etanș ținute la temperatura camerei.Inamicii cafelei sunt aerul, umiditatea, căldura și lumina.
Evitați recipientele transparente deoarece lumina compromite gustul cafelei.
Nu depozitați cafeaua lângă o sursă de căldură cum ar fii cuptorul sau pe blat de bucătărie unde bate soarele.
O data deschisă punga de cafea aceasta se mai poate păstra si în congelator. Evitați frigiderul deoarece cafeaua își pierde prospețimea și împrumută mirosuri
.

sursa poza sevenmiles.com.au
Cumpărați cantitatea necesara
Cafeaua începe să-și piardă din prospețime aproape imediat după prăjire. Încercați să cumpărați mai des loturi mai mici de cafea proaspăt prăjită - suficient pentru una sau două săptămâni.Poate fi o idee bună să vă împărțiți rezerva de cafea în mai multe porții mici, pentru a intra cât mai puțin in contact cu aerul. Expunerea la aer este dăunătoare cafelei.
Folosești congelatorul pentru a depozita cafeaua?
Prospețimea este esențială pentru o ceașcă de cafea de calitate. Conform experților cafeaua trebuie consumată cât mai repede posibil după prăjire, mai ales după ce sigiliul ambalajului original a fost desfăcut.Deși există opinii diferite legate de congelarea și refigerare principalul aspect de care trebuie tinut cont: cafeaua absoarbe umezeala și mirosurile din aerul din jurul ei, deoarece este higroscopică.
Majoritatea recipientelor de depozitare acasă lasă să intre cantități mici oxigen, motiv pentru care alimentele păstrate mult timp în congelator pot suferi arsuri de congelare. Prin urmare, dacă vă congelați cafeaua, asigurați-vă că utilizați un recipient cu adevărat etanș.
Dacă alegeți să vă congelați cafeaua, luați cantitate necesara pentru cel mult o săptămână la un moment dat și puneți restul la congelator înainte de a se forma condens pe cafeaua congelată.
sursa